See content specific to your location.
Continue

SUCCES VERZEKEREN VOOR NASA-ASTRONAUTEN

SUCCES VERZEKEREN VOOR NASA-ASTRONAUTEN

VELCRO® Brand producten op de maan

Maar weinig bedrijven kunnen net als VELCRO® Brand zeggen dat ze erbij waren op 20 juli 1969, toen de mens zijn eerste stappen op de maan zette. De sluitingen van VELCRO® Brand speelden een cruciale rol tijdens dat historische moment.

De NASA schakelde Velcro Companies meermaals in om verschillende klittenbandsluitingen te ontwikkelen om bepaalde ongemakken van ruimtereizen op te lossen en bij te dragen aan het welslagen van ongetwijfeld een van de grootste mijlpalen in de geschiedenis van de mens.

NASA vertrouwde op de duurzame, betrouwbare, sterke en veelzijdige VELCRO® Brand sluitingen om enkele technische problemen van ruimtereizen op te lossen, zoals extreme omgevingen, gewichtloosheid, beperkte bewegingsvrijheid in ruimtepakken en vele onbekende factoren.

NASA-technici die apparatuur voor direct gebruik in de ruimte ontwierpen, hadden een voorkeur voor VELCRO® Brand klittenband. De producten van VELCRO® Brand waren corrosiebestendig, duurzaam en flexibel. Ze konden worden gebruikt om rondcirkelende astronauten te ondersteunen en om belangrijke apparatuur aan de buitenkant van het NASA-ruimteschip te bevestigen.

Er zat ruim 2 vierkante meter VELCRO® Brand klittenband verspreid over de binnen- en buitenkant van de commando- en maanmodules van de Apollo 11. Dit zijn enkele van de toepassingen, waarvan sommige door de astronauten van de missie zelf waren aangevraagd:

  • Hitteschilden
  • Instrumenten bevestigen aan ruimtepakken
  • Voeten van astronauten vastzetten in laarzen
  • Horlogebandjes
  • Voedingsslangetjes
  • Opslag van beademingsapparatuur
  • Instrumenten en hulpmiddelen netjes geordend houden aan de binnenkant van het ruimtevaartuig
  • Camera-apparatuur bevestigen
  • Stokjes in de helm om aan de neus te krabben
VELCRO® Brand producten gebruikt door NASA-astronauten op de maan.

NASA-astronauten vinden slimme toepassingen voor VELCRO® Brand producten

De NASA (National Aeronautics and Space Administration) wendde zich herhaaldelijk tot Velcro Companies om uiteenlopende technische problemen van ruimtereizen op te lossen, waaronder de gevaren van gewichtsloosheid.

Verschillende NASA-instrumenten met VELCRO® Brand sluitingen worden tentoongesteld in het National Air and Space Museum in Washington D.C. Andere voorwerpen zijn nu waardevolle privé-eigendommen. Het horloge met de VELCRO® Brand polsband, dat NASA-commandant David Scott droeg toen hij 1972 op de maan wandelde, werd onlangs op een veiling verkocht voor meer dan $ 1,3 miljoen.

De originele blokkeringsbestendige sluitingen die tijdens de ruimtereizen werden gebruikt, waren gepersonaliseerd en geschikt voor de temperatuur en zwaartekracht in de ruimte. Ze waren licht en flexibel, zodat de astronauten belangrijke voorwerpen gemakkelijk konden vastzetten in de ruimtemodules zonder zwaartekracht.

NASA-astronauten gebruikten VELCRO® Brand producten voor de maanlanding

Veel NASA-astronauten kregen grote waardering voor de betrouwbaarheid en aanpasbaarheid van VELCRO® Brand producten en pasten deze op speelse wijze toe in hun dagelijks bezigheden in de shuttle.

Zo brachten sommige NASA-astronauten VELCRO® Brand klittenband aan in hun helm, zodat ze in de ruimte aan hun neus konden krabben, terwijl anderen klittenband aan het uiteinde van hun dartpijltjes bevestigden.

VELCRO® Brand sluitingen werden overal gebruikt om essentiële wetenschappelijke apparatuur te bevestigen aan de commando- en maanmodules en aan de maanwagen.

Bijna alle voorwerpen binnen de Apollo 11 waren voorzien van VELCRO® Brand klittenband, zodat de astronauten instrumenten konden vastzetten zonder dat ze wegdreven, zelfs dingen als schrijfbenodigdheden en zakjes eten.

About Velcro Companies

Wie zijn wij?

We zijn de uitvinders van het klittenband. Ons ORIGINAL THINKING® inspireert ons vandaag nog steeds: we stellen bestaande werkwijzen in vraag en zoeken de beste manier om problemen op te lossen.

We vertrouwen nog altijd op de VELCRO® Brand sluitingen die in de ruimte zijn getest, voor oplossingen die klanten helpen bij hun dagelijkse taken, van ophangen tot organiseren.