See content specific to your location.
Continue

ONDERWIJS EN GELETTERDHEID BEVORDEREN

ONDERWIJS EN GELETTERDHEID BEVORDEREN

Iedereen heeft recht op basisonderwijs.

We zetten ons in om geletterdheid te bevorderen, alle kinderen en jongeren onderwijs te bieden en armoede aan te pakken. We werken samen met strategische partners op wereldwijd en regionaal niveau om waardevolle programma’s te ontwikkelen voor kinderen met verschillende behoeften.

Cambodian Children’s Fund (CCF)

Velcro Companies steunt het Cambodian Children’s Fund (CCF), dat onderwijs, voedsel, gezinshulp en programma’s voor gemeenschapsontwikkeling biedt in de armste streken van Cambodja.

Neeson Cripps Academy

Velcro Companies deed een flinke bijdrage aan de bouw van de Neeson Cripps Academy. De school leidt studenten op, maar is ook een centrum voor de plaatselijke gemeenschap en geeft broodnodige docententrainingen, zodat volwassenen meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Promoting Education & Literacy - Neeson Cripps Academy

Kwaliteitsvol onderwijs

De academie is genoemd naar Robert Cripps, een gewezen voorzitter van ons bedrijf, en Scott Neeson, oprichter en uitvoerend bestuurder van CCF. Velcro Companies hielp CCF de vijf verdiepingen hoge, hypermoderne school te bouwen om kinderen kwaliteitsvol onderwijs te kunnen geven, met de nadruk op STEM-vakken (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde). Meer dan 2300 studenten zijn ingeschreven voor het onderwijsprogramma van CCF.

Promoting Education & Literacy - Cambodian Children's Fund

Het leven van kinderen verbeteren

Ze waren vastberaden om kinderen in een van de armste gemeenschappen van Cambodja een beter leven te geven. Zo ontstond het idee voor de Neeson Cripps Academy. Meer informatie over de persoonlijke ervaringen van Scott en het werk van CCF zijn te vinden op de website van CCF.

Promoting Education & Literacy - Cambodian Children's Fund

Financiële steun

We gaven ook hulp in natura en financiële steun, zodat CCF kan blijven zorgen voor de meest hulpbehoevende kinderen en hun families in Cambodja. Concreet hielpen we CCF het voedselprogramma op te starten dat honderden studenten en hun families voedt.

Promoting Education & Literacy - Cambodian Children's Fund

Lees meer over ons