See content specific to your location.
Continue

1940

1941

Een boswandeling

Tijdens een boswandeling ontdekt Zwitserse elektrisch ingenieur George de Mestral dat klitzaden uit honderden kleine haakjes bestaan, die zich hardnekkig vastklampen aan kleding en dierenvachten. Dit inspireert het ORIGINAL THINKING® voor klittenbandsluitingen.

History of Velcro Companies

1950

1951

Een decennium van onderzoek en ontwikkeling

Tien jaar lang werkt de Mestral aan de eerste nylon klittenbandsluitingen, geïnspireerd op de natuur.

1952

Oprichting van Velcro Companies

Velcro S.A. wordt in Zwitserland opgericht door de Mestral, Alfred Gonet, Andre-Louis Burnier en Jean Michaud. Ze verkrijgen ook patenten in Duitsland.

1954

Patent voor het originele klittenband

In 1951 vraagt de Mestral een Zwitsers patent aan voor zijn uitvinding van de klittenbandsluiting. Dat eerste patent wordt toegekend op 16 maart 1954 in Zwitserland. Met de Franse woorden ‘velour’ (fluweel) en ‘crochet’ (haak), stelt de Mestral het iconische handelsmerk VELCRO® samen voor zijn klittenbandsluiting.

History of Velcro Companies - The first patent

1955

Patent in de VS

De VELCRO® Brand klittenbandsluiting steekt de Atlantische Oceaan over wanneer het bedrijf ook in de Verenigde Staten een patent verkrijgt. Er volgen nog meer patenten in Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Italië, Nederland, België, Frankrijk en Canada.

1956

VELCRO® Brand producten beginnen te groeien met hun eerste logo

De verkoop van de VELCRO® Brand klittenbandsluitingen gaat van start en VELCRO® Brand krijgt zijn eerste logo.

History of Velcro Companies - The first VELCRO® Brand logo

1957

De VELCRO® Brand sluiting trekt naar de VS

In Manchester (New Hampshire) zijn enkele van de beste textielwerkers ter wereld te vinden. Daarom kiest VELCRO® Brand die stad voor zijn eerste productielocatie in de VS. De bloeiende textielproductie in Manchester geeft de verkoop van industriële VELCRO® Brand producten in de VS een boost.

History of Velcro Companies - Manchester, NH facility

1957

Velcro Companies breidt uit naar Canada

Velcro Companies breidt zijn activiteiten uit naar Canada met een nieuwe fabriek in Trois Rivières (Quebec).

1958

Registratie van het handelsmerk in de VS

Het handelsmerk VELCRO® wordt geregistreerd in de VS.

History of Velcro Companies - VELCRO® trademark in USA

1959

Europese productie gaat van start in Spanje

De productie begint in Spanje met de opening van onze vestiging in Argentona.

Velcro Companies manufacturing facility in Spain

1960

1961

VELCRO® Brand sluitingen gaan mee de ruimte in

Velcro Companies ontwikkelt samen met de NASA klittenbandoplossingen voor het Apollo-programma. Onze producten worden gebruikt voor hitteschilden, om laarzen en instrumenten aan ruimtepakken te bevestigen, voor horlogebandjes en voedingsslangetjes, voor opslag van beademingsapparatuur, om apparatuur in ruimtevaartuigen te bevestigen en te organiseren, om camera-apparatuur te bevestigen en voor stokjes in de helm om aan de neus te krabben.

1967

Nieuw product: tapes met gegoten haakjes

Velcro Companies volgt de behoeften van de markt op de voet en begint zijn eerste tapes met haakjes van gegoten plastic te maken, ook CIM’s genoemd (Continous Injection Molding).

First VELCRO® Brand molded tapes

1968

Klittenbandsluitingen voor functionele schoenen en kleding

De schoenen- en kledingbranche kan dankzij de klittenbandtapes van VELCRO® Brand functionelere en gebruiksvriendelijkere stukken maken. Ze vervangen geleidelijk aan veters, knopen en drukknopen op schoenen, handschoenen en jassen.

VELCRO® Brand footwear & apparel applicatoins

1969

VELCRO® Brand sluitingen landen op de maan

VELCRO® Brand sluitingen vergezellen de Amerikaanse astronauten op hun ruimtepakken tijdens de maanlanding!

VELCRO® Brand products on the moon

1970

1972

Velcro Companies begint aangepaste producten te maken

VELCRO® Brand VELCOIN® rondjes worden ingevoerd wanneer nieuwe klanten om aangepaste producten vragen.

VELCRO® Brand converted products

1976

Velcro Companies start in Australië

Velcro Australia Pty Ltd opent zijn deuren en de verkoop van VELCRO® Brand producten voor de industrie en de consumentenmarkt begint ook daar te groeien.

1979

Eerste brandvertragende klittenband

In 1979 verkopen we voor het eerst brandvertragende klittenbandtapes. Voor toepassingen waarbij brand niet is uitgesloten, bijvoorbeeld in metaalfabrieken of plenumruimten, is er nu ook brandvertragend klittenband beschikbaar.

1980

1980

Klittenband voor hoge temperaturen

Het roestvrij stalen sluitingssysteem voor hoge temperaturen VELCRO® Brand HI-GARDE® werd ontwikkeld voor het Space Shuttle-programma van de NASA. In omgevingen met hoge temperaturen, zoals olie-, gas- en chemiefabrieken of bij brandbestrijding, kunnen klittenbandsluitingen worden gebruikt die voldoen aan de brandvertragingsnormen.

VELCRO® Brand HI-GARDE® high temperature stainless steel fastener system

1984

Velcro Companies start zijn activiteiten in Mexico

Onze eerste Mexicaanse fabriek opent in Agua Prieta (Sonora) om te voldoen aan de groeiende vraag naar VELCRO® Brand producten in Noord-Amerika.

Velcro Companies Mexico manufacturing facility

1985

MIL-SPEC klittenband voor het leger en startschot voor onze kwaliteitscultuur

Velcro Companies begint MIL-SPEC klittenband te leveren aan het leger van de VS en vele andere overheden overal ter wereld. Na feedback van een belangrijke klant in de autobranche, starten we ons proces om de kwaliteit op elk niveau van het bedrijf te monitoren. Ook vandaag passen we dat proces nog toe!

1988

VELCRO® Brand sluitingen optimaliseren de bouw van autostoelen

De ingegoten haakproducten van VELCRO® Brand dienen zich aan als een alternatief voor draad- en ringkramsystemen om stof te bevestigen aan autostoelen. Ze vergen minder zware arbeid en beperken het risico op letsel voor de installateurs. Bovendien verbeteren ze het stoelontwerp in het algemeen.

VELCRO® Brand Fasteners for Automotive Seating

1989

VELCRO® Brand produceert eerste laminaten

Velcro Companies neemt B&B Interiors of Bristol, IN over. Zo verwerven we de nodige tools om laminaatproducten te produceren, belangrijke componenten in de medische branche.

VELCRO® Brand laminates

1990

1992

Velcro Companies levert eerste sluitingen aan luierproducenten

De plastic HTH-haaklipjes van VELCRO® Brand worden voor het eerst gebruikt op een product voor persoonlijke verzorging, namelijk de Huggies® Supreme luiers. De consumenten profiteren meteen van meer veiligheid, absorptie en gebruiksgemak.

VELCRO® Brand fasteners for baby diapers

1995

Velcro Companies breidt uit naar China en krijgt eerste ISO 9001-registratie in de VS

De eerste Chinese fabriek opent in het Chinese Zhangjiagang om te voldoen aan de groei in de regio Azië-Stille Oceaan. Velcro USA Inc. krijgt zijn eerste ISO 9001-registratie.

Velcro Companies Chinese Manufacturing Facility

1996

VELCRO® Brand ONE-WRAP® tape

Velcro Companies lanceert zijn zelfhechtende VELCRO® Brand ONE-WRAP® bundeltape zonder kleefmiddelen. Dit verstelbare en herbruikbare product bespaart tijd en werk, en maakt het eenvoudiger om professionele kabelinstallaties af te stemmen op veel industrienormen.

VELCRO® Brand ONE-WRAP® Tape for Cable Management

1997

MIGG haak (Mold-In Gasket Generation) zorgt voor revolutie in het ontwerp van autostoelen en QS 9000-certificatie

Ons MIGG product wordt gelanceerd als de eerste sluiting zonder afdekking, dat de assemblagetijd verkort en helpt om nieuwe, smallere stoelen te maken. Vanaf nu wordt er veel meer klittenband gebruikt in de autobranche. Nog in 1997 verkrijgen Velcro USA Inc. en Velcro Canada Inc. de QS 9000, de eerste kwaliteitsnorm voor de hele autobranche.

VELCRO® Brand Mold-In Gasket Generation Fasteners for automotive seating

2000

2003

VELCRO® Brand LOGISTRAP® banden voor logistieke bedrijven

De VELCRO® Brand LOGISTRAP® palletbanden zijn ontwikkeld door Velcro Australia. Deze herbruikbare band om goederen te bevestigen op pallets verlicht het werk van magazijnprofessionals en beperkt de hoeveelheid afval.

VELCRO® Brand LogiStrap® Fastener for material handling

2004

VELCRO® Brand FLEX-ZONE™ sluiting als oplossing zonder kleefmiddelen voor persoonlijke verzorgingsproducten.

De VELCRO® Brand FLEX-ZONE™ sluiting wordt voorgesteld aan de persoonlijke verzorgingsmarkt als een zachte, flexibele sluitingsoptie zonder kleefmiddelen voor luiers en incontinentieproducten. Deze sluiting bestaat uit een haak die direct op het substraat wordt geëxtrudeerd, zodat er geen kleefmiddelen nodig zijn.

VELCRO® Brand FLEX-ZONE™ fastener for baby diapers

2007

VELCRO® Brand FLEX-ZONE™ sluiting voor de transportbranche

VELCRO® Brand FLEX-ZONE™ sluitingen worden gebruikt voor kabelbomen in de autobranche. Het is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor de assemblage, dat kabelbomen beschermt tijdens het transport en de installatie.

VELCRO® Brand FLEX-ZONE™ fastener for automotive wire harnesses

2008

VELCRO® Brand EASY HANG™ banden

Velcro Australië introduceert de VELCRO® Brand EASY HANG™ banden, een handig hulpmiddel voor aannemers om gereedschap en materialen op te bergen. Zo verliezen ze minder tijd met materialen zoeken en werken ze efficiënter!

Organize Industrial Workspaces with VELCRO® Brand EASY HANG™ Straps

2009

VELCRO® Brand FERROZONE™ voor autostoelen

We ontwikkelen VELCRO® Brand FERROZONE™ voor versterkende stof voor autostoelinzetstukken. Alweer een belangrijke bijdrage aan de evolutie van de autostoel!

2010

2012

VELCRO® Brand PRESS-LOK® sluiting voor de verpakkingsmarkt

De handige VELCRO® Brand PRESS-LOK® sluiting richt zich tot verpakkingsfabrikanten en hun klanten. De sluiting die je voelt!

VELCRO® Brand PRESS-LOK® Closure for packaged goods

2014

Productie van eerste manchetten voor chirurgische bloeddrukmeters

Velcro Companies produceert voor het eerst manchetten voor chirurgische hogedrukbloeddrukmeters in Agua Prieta, Mexico. Dat positioneert Velcro Companies als een aanvulling op de productieprocessen van vele bedrijven.

2015

Velcro Companies breidt uit naar Uruguay en neemt Alfatex over

Uruguay opent zijn eerste fabriek in Canelones om in te spelen op de vraag in Latijns-Amerika.

History of Velcro Companies in Uruguay

Velcro Companies neemt ook Alfatex over, een fabriek in België.

2015

Professional Series

De VELCRO® Brand Professional Series wordt gelanceerd als een reeks afgewerkte producten voor de industriële markt.

VELCRO® Brand Professional Series for cable installations

2017

VELCRO® Brand ALFA-LOK® haak-aan-haaksluiting

Ons ORIGINAL THINKING® levert een nieuwe haak-aan-haaksluiting op voor de bouw en de industrie. De VELCRO® Brand ALFA-LOK® sluiting is een van onze sterkste sluitingen en dient om apparatuur en materiaal te monteren, zowel binnen als buiten.

VELCRO® Brand ALFA-LOK® Fastener

2020

2021

VELCRO® Brand ECO productlijn voor de schoenen- en kledingmarkt en de consumentenmarkt

Velcro Companies voegt meer gerecyclede producten toe aan zijn aanbod met de ECO productlijn voor de schoenen- en kledingmarkt en de ECO collectie voor consumenten. Deze producten bestaan deels uit gerecyclede materialen (tot 55%). Zo doen we iets terug voor de natuur, onze allereerste bron van inspiratie!

Recycled content

2021

VELCRO® Brand SLEEK & THIN™ sluiting voor schoenen en kleding

De VELCRO® Brand SLEEK & THIN™ sluiting wordt gelanceerd in de schoenen- en kledingmarkt als een zachte, flexibele sluiting die 60% dunner is dan de traditionele geweven sluitingen. De innovatieve T-vormige haak schuurt niet en is daarom ideaal voor toepassingen dicht bij de huid. In 2022 ontvangt het product een Innovation Award van de Business Intelligence Group.

2022

VELCRO® Brand SLEEK & THIN™ Fastener won BIG Innovation Award & werd aanbevolen op NASA Artemis Launch Broadcast Wardrobe.

Na de lancering in 2021 werd het VELCRO® Brand SLEEK & THIN™ bevestigingsmiddel uitgeroepen tot winaar van de 2022 BI Innovation Award, uitgereikt door de Business Intelligence Group.

NASA lanceerde zijn terugkeer naar de maan met de Artemis-missie en VELCRO® Brand SLEEK & THIN™ Fasteners werden geïntegreerd in de officiële uitgangskledij.

2022

Het merk VELCRO® was sponsor van de Runway of Dreams Adaptive Apparel Fashion Show tijdens de New Yorkse modeweek.

Dankzij VELCRO® Brand ORIGINAL THINKING® kan Velcro Companies een bijdrage leveren aan de Runway of Dreams Adaptive Apparel Fashion Show in New York City. VELCRO® Brand sluitingen worden toegepast in meerdere schoen- en kledingontwerpen die op de catwalk werden gedragen.

2022

VELCRO® Brand PRESS-LOK® 954 sluiting geïntroduceerd om verpakkingsmerken te helpen een volledig recyclebaar verpakkingsontwerp te creëren.

Velcro Companies heeft de volledig recyclebare VELCRO® Brand PRESS-LOK® 954 sluiting geïntroduceerd. Hiermee kunnen fabrikanten het totale gewicht van het eindproduct verminderen en hun eigen volledig recyclebare verpakking ontwerpen.

2022

VELCRO® Brand Electronics Line geïntroduceerd voor consumenten in de VS.

The VELCRO® Brand Electronics Line werd geïntroduceerd om Amerikaanse consumenten en professionals te helpen kabels en elektronische apparaten thuis of op kantoor beter te organiseren en op te bergen.

2023

Het productengamma van bevestigingsmiddelen voor hoge temperaturen uitgebreid

Ons gamma bevestigingsmiddelen voor hoge temperaturen werd verbeterd en uitgebreid voor de wereldwijde industriële markt. Dit aanbod van bevestigingsmiddelen is bestand tegen temperaturen tot 800 ° C (1472 ° F) en voor de beveiliging van isolatieapparatuur en ideaal op werkkleding in omgevingen waar extreme temperaturen, chemicaliën en corrosie aanwezig zijn.

2023

Agua Prieta Top Werkgever

Onze vestiging in Mexico heeft de Top Employers Institute Mexico-certificering behaald. Dit is een bewijs van hun sterke betrokkenheid bij onze medewerkers, de gemeenschap en het leveren van oplossingen voor onze klanten.

2023

Zonnepanelen geïnstalleerd in Spanje

De bouw van een zonnepaneelarray van 1.100 m2 werd voltooid in onze Spaanse faciliteit. Dit is een grote bijdrage aan onze inzet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.